L. Kruik Massage

Sport- en ontspanningsmassage. Regio Haarlemermeer en Bollenstreek

  • ACE sportmassage gediplomeerd
  • Jaren van ervaring
  • Maandelijks een afspraak? 10% korting!

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

We leven in een zeer drukke wereld. Onze eigen wereld en de wereld om ons heen. Onze eigen wereld is een prestatiegerichte wereld.Er wordt veel van ons verwacht en we verwachten ook veel van ons zelf. Dit brengt een constante spanning dus stres met zich mee.

Wat is stress?

Stress is eigenlijk gewoon een beetje spanning. Je hebt altijd een beetje spanning nodig om goed te kunnen functioneren. De spaning zorgt er voor dat je lichaam klaar is voor actie. Bijvoorbeeld bij het oversteken. Deze stress is over het algemeen van korte duur. En zelfs noodzakelijk om scherp te zijn. Het wordt erger als deze stress lang aanhoud. Dat kan bv gebeuren als je op je werk een deadline moet halen. Je staat dan de gehele dag onder spanning en vaak ook nog tijdens de terugreis naar huis. Thuis is er vaak geen ruimte om te ontstressen en komt er nieuwe spanning uit een andere hoek bij. Bijvoorbeeld uit het gezinsleven, een cursus die je van je werk moet doen enz. Als de stress lang aanhoud, ja zelfs in de slaap. Dit is een schadelijke stress. Dan is de kans groot dat je overspannen raakt of een burnout krijgt

Wat gebeurt er met je spieren?

Als we gespannen zijn blijven we constant op scherp staan en onze spieren in een gespannen toestand. Een spier kan overbelast raken.

Spieren raken overbelast

Overbelasting van spieren door het herhaaldelijk uitvoeren van één dezelfde beweging, zelfs als ze maar een kleine belasting vergen. 

  • Als spieren langdurig statisch aangespannen worden. 
  • Als spieren gedurende een langere tijd onbeweeglijk of inactief zijn, dit bevordert het verstijven en verzwakken van spieren. 
  • Overbelasting van spieren door kortdurende zware inspanning (b.v. zwaar tillen, sporten, in de tuin werken). 
  • Overbelasting van spieren door een verkeerde houding. 

 

  • Stress, dit brengt het lichaam in een verhoogde staat van paraatheid. Dit leidt tot een verhoogde spierspanning waardoor triggerpoints sneller kunnen ontstaan. Plotselinge schokken, valpartijen en botsingen. Scheefstand van wervels.

Bij een ontspanningsmassage wordt gebruik gemaakt van zachte strelingen en wrijvingen over de huid. De massage kan toegepast worden op het gehele lichaam, maar ook op één lichaamsdeel. Hierbij kunt u denken aan de rug, nek, schouders, benen of armen.

Een ontspanningsmassage is gericht op het teweeg brengen van een mentale ontspannig.

Een ontspanningsmassage is bedoeld om te ontspannen. Door de massage en de sfeer er omheen ontspannen niet alleen de spieren maar ook de geest zal zich ontspannen. Je bent even weg uit de sfeer van alledag. Even een uurtje helemaal voor u zelf, een moment van rust.

De massagebehandeling bestaat uit diverse rustige handgrepen waardoor de harde en gespannen spieren zich zullen gaan ontspannen. Ook ontstaat hierdoor een betere doorbloeding in de spieren en worden afvalstoffen uit de spieren versneld afgevoerd. Bij een ontspanningsmassage kan de ademhaling rustiger en dieper worden. De bloeddruk zakt. Het gebeurt zelfs dat een cliënt in slaap valt tijdens de massage.